نقشه ‌برداری زیر زمینی

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، انسان ‌ها توانستند با تجهیزاتی که دارند از فضای موجود در زیر زمین نیز استفاده کنند و نهایت بهره را از آن ببرند، به عنوان مثال تونل‌ هایی جهت رفت‌وآمد یا مسیر هایی برای دسترسی به منابع طبیعی حفر می ‌کنند تا زندگی آسان ‌تری داشته باشند. اما ناگفته نماند که باید قبل از حفاری در زیر زمین، نقشه زیرزمینی آن منطقه را به دست آورد و نقشه ‌برداری زیرزمینی را آغاز کرد تا در کوتاه ‌ترین زمان و با کم ‌ترین خسارات نتیجه دلخواه حاصل شود.

 نقشه ‌برداری زیر زمینی که همان نقشه ‌برداری عوارض طبیعی داخل زمین از روی سطح آن است، انواع گوناگونی دارد زیرا هر کدام با هدفی مشخص انجام می ‌شوند. به عنوان مثال نقشه‌برداری زیرزمینی تونل کمک می ‌کند تا سریع‌تر دلان ‌های طویل و عریض ایجاد شوند که دو طرف آن باز بوده و امکان عبور جریان آب، مترو و جریان ‌های گازی فراهم باشد؛ در حالی که نقشه ‌برداری معادن یا چاه به منظور کنترل و هدایت معادن انجام می ‌شود تا اکتشاف، آماده‌ سازی، بهره‌ برداری و استخراج نیز آسان‌تر صورت گیرد.

روش ‌های کلی نقشه ‌برداری زیر زمینی

به طور کلی نقشه ‌برداری زیرزمینی را می ‌توان به سه روش انجام داد:

روش اول، روش ژئودزی است که بیشتر اوقات از این روش برای نقشه‌ برداری زیر زمینی استفاده می‌ شود.

روش دوم، روش فتوگرامتری یا برد کوتاه است که تنها در مقطع ‌برداری و کارهای بسیار دقیق از آن استفاده می ‌شود.

روش سوم، روش هیدروگرافی است که برای معادن و تونل ‌های آبی استفاده می‌ شود؛ زیرا امکان نقشه‌ برداری زمینی وجود ندارد.

تجهیزات مورد نیاز در نقشه‌برداری زیرزمینی

تجهیزات نقشه ‌برداری زیر زمینی کمی با ابزارآلات دیگر نقشه‌برداری ‌ها متفاوت است؛ زیرا باید سبک بوده و حجم کمی داشته باشد، همچنین باید مقاوم بوده و از نور داخلی برخوردار باشد تا کار را برای مهندسان آسان ‌تر کند؛ بنابراین از مهم ‌ترین تجهیزات در نقشه ‌برداری زیر زمینی می ‌توان به شاقول، دوربین ‌های ترازیاب در زیرزمین و شاخص نقشه ‌برداری اشاره کرد که تنها در این نوع نقشه ‌برداری استفاده می ‌شوند.

اکنون که دانستید از نقشه ‌برداری زیر زمینی برای تعیین موقعیت و حدود و مشخصات عوارض در زیر سطح زمین استفاده می ‌شود، بهتر است قبل از حفاری با دقت آن را انجام داده؛ سپس مشغول به کار شوید تا احتمال بروز مشکلات و خسارات کاهش یابد و حفاری به راحتی و در کوتاه ‌ترین زمان انجام شود.

خدمات برتر آریا نقشه

نقشه برداری UTM

نقشه UTM یو تی ام یا مختصات UTM موقعیت دقیق هر نقطه را روی کره زمین نشان می دهد. زمین یا ملک مورد نظر شما هم روی یک مکان خاص وجود دارد که این مکان یک مختصات مشخص دارد و این مختصات، از روش نقشه یوتی ام UTM بدست می آید.

نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری، علم اندازه گیری دقیق است. اندازه گیری ها توسط نقشه بردار (اپراتور یا شخص عامل) انجام می گیرد. در حال حاضر، با پیشرفت کردن آبادی ها، اهمیت نقشه برداری ثبتی افزایش پیدا می کند. هر نقشه ثبتی، از چند پلاک ثبتی تشکیل شده است.

کارشناس دادگستری نقشه برداری

نقشه‌ برداری یکی از مراحل مقدماتی در ساخت ‌و ساز است که اگر دقیق نباشد مشکلاتی را به وجود می ‌آورد، که برای رفع آن باید از کارشناس دادگستری نقشه ‌برداری کمک گرفت؛ چراکه نقشه ‌ای مطابق با قوانین ترسیم می‌ کند و در اختیار مهندسان قرار می ‌دهد.

این یک شعار نیست، آرمان ما ساختاری که می‌توانید روی آن حساب کنید

از چندین مسیر و در اسرع وقت آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم.