نقشه‌ برداری زمینی

نقشه ‌برداری علمی است که به افراد کمک می‌ کند تا با اندازه‌ گیری و ترسیم، بتوانند قطعاتی از سطح زمین را روی صفحه افقی نمایش دهند و تسلط بیشتری به محیط پیرامون داشته باشند؛ اما به دلیل آن که شرایط محیطی گوناگونی وجود دارد، نقشه‌ برداری به انواع مختلفی تقسیم‌ بندی می ‌شود. ما در این مقاله به قدیمی ‌ترین و معروف ‌ترین نوع نقشه ‌برداری؛ یعنی نقشه ‌برداری زمینی می ‌پردازیم که با استفاده از ابزار های اندازه‌ گیری و عملیات میدانی، طول ‌ها، زوایا، اختلاف ارتفاع، شکل و ابعاد عوارض را اندازه ‌گیری و ترسیم کرده و تصویر قائمی از سطح زمین را با مقیاس کوچک‌تر نشان می ‌دهد.

نحوه انجام نقشه ‌برداری زمینی

نقشه‌ برداری زمینی کار چندان آسانی نیست؛ زیرا به طور کلی در دو مرحله اندازه‌ گیری و محاسبه یا همان ارائه نتایج کار انجام می ‌شود، که برای هر کدام از ابزارآلات تخصصی استفاده شده، به گونه‌ای که باید ابتدا به طور کامل با آن‌ ها آشنا بود و نحوه کار با آن ‌ها را دانست؛ سپس مشغول به کار شد.

در حال حاضر یکی از تجهیزات حرفه‌ای برای اندازه ‌گیری دوربین است؛ زیرا مختصات نقاط مختلف یک زمین را در سه بعد نشان می ‌دهد، اما علاوه بر آن از دیگر ابزارآلات تخصصی مانند تئودولیت یا زاویه ‌یاب، نیوو یا ترازیاب، متر نواری، طول ‌یاب الکترونیکی لیزری، توتال استیشن، GPS نیز کمک گرفته می ‌شود تا نتیجه کار دقیق ‌تر بیان شود.

قیمت نقشه ‌برداری زمینی

یکی از مهم ‌ترین عواملی که بر روی نحوه انجام نقشه ‌برداری تاثیر می‌ گذارد، قیمت تعرفه و هزینه آن است که ثابت نیست و قیمت واحدی ندارد؛ زیرا به عواملی مانند میزان متراژ، ابزارآلات مورد نیاز و نوع کاربری ملک بستگی دارد.

کاربرد نقشه ‌برداری زمینی

نقشه‌ برداری زمینی از گذشته تاکنون کاربرد های زیادی داشته است؛ زیرا برای محاسبه مساحت سطح، مسیریابی و نصب دکل ‌های برق، نقشه ‌برداری مسیر برای ساخت راه و راه‌آهن، تهیه نقشه ‌های موضوعی، کاربری اراضی و تعیین حدود اربعه در ساختمان ‌سازی به کار می ‌رود.

حال که با نقشه ‌برداری زمینی آشنا شدید؛ بهتر است برای ساختمان ‌سازی از آن کمک بگیرید تا کار ها به طور دقیق و بی ‌عیب و نقص انجام شوند.

خدمات برتر آریا نقشه

نقشه برداری UTM

نقشه UTM یو تی ام یا مختصات UTM موقعیت دقیق هر نقطه را روی کره زمین نشان می دهد. زمین یا ملک مورد نظر شما هم روی یک مکان خاص وجود دارد که این مکان یک مختصات مشخص دارد و این مختصات، از روش نقشه یوتی ام UTM بدست می آید.

نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری، علم اندازه گیری دقیق است. اندازه گیری ها توسط نقشه بردار (اپراتور یا شخص عامل) انجام می گیرد. در حال حاضر، با پیشرفت کردن آبادی ها، اهمیت نقشه برداری ثبتی افزایش پیدا می کند. هر نقشه ثبتی، از چند پلاک ثبتی تشکیل شده است.

کارشناس دادگستری نقشه برداری

نقشه‌ برداری یکی از مراحل مقدماتی در ساخت ‌و ساز است که اگر دقیق نباشد مشکلاتی را به وجود می ‌آورد، که برای رفع آن باید از کارشناس دادگستری نقشه ‌برداری کمک گرفت؛ چراکه نقشه ‌ای مطابق با قوانین ترسیم می‌ کند و در اختیار مهندسان قرار می ‌دهد.

این یک شعار نیست، آرمان ما ساختاری که می‌توانید روی آن حساب کنید

از چندین مسیر و در اسرع وقت آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم.