أخذ پروانه ساخت و جواز ساختمانی

پروانه ساختمان یا جواز ساخت چیست؟

پروانه ساختمان و یا جواز ساخت سندی است که توسط شهرداری بعد از درخواست صاحب ملک یا وکیل آن صادر می شود و شامل مساحت کل زمین زیربنای ساختمان، تعداد طبقات، موقعیت مکانی سازه، نوع سازه ساختمان مانند اسکلت فلزی یا بتنی، مهندس ناظر، صاحب ملک و درخواست کننده، تاریخ انقضای جواز ساختمان، نقشه ساختمان و نقشه هر واحد می باشد. 

مهمترین دلایل گرفتن پروانه ساختمانی

  •  ساخت مطابق با قوانین سازمان نظام مهندسی و آیین نامه های شهری
  •  گرفتن وام بانکی
  •  بیمه کردن تمام افراد مشغول در ساختمان
  •  جلوگیری از صدمه به ساختمان های اطراف
  •  استفاده از تجربیات مهندسین ناظر ساختمان

 در حال حاضر در برخی موارد شناسنامه ساختمانی صادر می شود که شامل پروانه پایان کار، مهندس ناظر، صادرکننده جواز، موقعیت مکانی ملک و اطلاعات صاحب ملک می شود.

تصویر جواز ساختمانی
مراحل أخذ پروانه ساختمان( صدور جواز ساخت توسط شهرداری)​

1_ درخواست تشکیل پرونده

 در این مرحله درخواست کننده جواز ساختمان و یا صاحب ملک با مراجعه به شهرداری و یا دفاتر الکترونیک شهری منطقه درخواست خود را جهت أخذ جواز ساخت اعلام می کند.

 مدارک لازم جهت تشکیل پرونده توسط شهرداری

  •  کپی سند ساختمان
  •  کارت شناسایی مانند شناسنامه و کارت ملی
  •  قبوض پرداخت عوارض شهرداری

 *کپی و اصل مدارک مورد نیاز است.

2_ بازدید از ساختمان توسط کارشناسان شهرداری

 بعد از تشکیل پرونده توسط شهرداری منطقه مربوطه یکی از کارشناسان و متخصصان شهرداری منطقه برای بازدید و بررسی مواردی از جمله عرض خیابان بر ساختمان( عرض زمین ساختمان) مساحت زمین و غیره به محل و موقعیت مکانی ملک مورد نظر اعزام می شوند در این مرحله تعداد طبقات مجاز برای ساخت معلوم میشود از این رو این مرحله بسیار مهم است برای مثال تعداد طبقات مجاز در کوچه ۶ متری و یا ۸ متری با تعداد طبقات مجاز در کوچه ۱۰ متر و یا ۱۲ متری متفاوت است

تصویر مراحل أخذ پروانه ساختمان

 برای أخذ تعداد طبقات اضافه ساختمان چه باید کرد؟

 در این مرحله سازنده می بایست با یک تیم قوی و مجرب جهت تهیه گزارش امکان سنجی و طرح توجیهی وارد همکاری شود و از ایشان کمک بگیرد. در گزارش امکان سنجی و طرح توجیهی برای ساخت مازاد بنا و افزایش تراکم ساختمان عریضه ای توسط کارشناس این امر نوشته می‌شود و با بررسی شرایط و ذکر دلایل برای أخذ طبقه اضافی شهرداری را مجاب به صدور پروانه ساختمانی با تعداد طبقه مورد نظر می کند.

3_ گزارش کارشناس فنی شهرداری جهت کاربری ساختمان

 با توجه به طرح تفصیلی شهر تهران امکان بروز برخی مشکلات احتمالی و اندازه تراکم ساختمان توسط کارشناس بررسی می شود.

4_ آماده کردن نقشه ساختمان( دستور نقشه)

 بعد از مراحل اول تا سوم شهرداری به درخواست کننده جواز ساختمان( پروانه ساخت) اعلام می‌کند که نقشه مورد نظر خود را به شهرداری ارائه دهد که در آن مساحت ملک، تعداد طبقات و مساحت هر واحد، مشاعات و غیره مشخص شده است. بعد از تقدیم نقشه ساختمان به شهرداری مربوطه کارشناسان شهرداری نظرات خود را اعمال کرده و نقشه را به دفتر خدمات مهندسی فرستاده تا موافقت با نقشه توسط مهندسین سازمان نظام مهندسی صادر شود.

  نکته: مهمترین مرحله برای أخذ جواز ساختمان یا همان پروانه ساختمان باشد.

تصویر نقشه برداری

5_ پرداخت عوارض شهرداری

در این مرحله مأمور صدور پروانه ساختمانی عوارضی با موضوع عوارض نوسازی و شهرداری را محاسبه کرده و به مالک یا نماینده آن اعلام می نماید.

6_ ارائه اسناد پیش نویس جهت صدور پروانه ساختمان

 مالک و یا درخواست کننده جواز ساختمان می بایست مدارکی از جمله موافقت نامه نمای ساختمان، نقشه ساختمان نقشه تاسیسات، موافقتنامه اصلاحیه ۶-۹ زلزله موافقت نامه خاک، تعهد مشاوره ژئو تکنیک تأییدیه پرداخت عوارض شهرداری را به شهرداری منطقه خود تحویل داده و همچنین فرمی جهت انتخاب مهندسین ناظر ساختمان تکمیل نماید.

7_ صدور پروانه ساختمان

 بعد از اتمام مراحل قبل نوبت موافقت ریاست اداره صدور پروانه ساخت معاون شهرسازی و معماری و در پایان شهردار می رسد و پس از موافقت پروانه ساده می شود.

تصویر کارشناس رسمی دادگستری در امور ثبتی

فرم درخواست تماس

خدمات برتر آریا نقشه

نقشه برداری

نقشه‌ برداری از مراحل اولیه ساخت و ساز است که شناخت کاملی از زمین در اختیار مهندسان قرار می دهد. انواع نقشه برداری عبارت است از نقشه برداری ژئودزی، فتوگرامتری، هیدروگرافی، توپوگرافی، سنجش از راه دور و ....

نقشه برداری UTM

نقشه یو تی ام یا مختصات UTM موقعیت دقیق هر نقطه را روی کره زمین نشان می دهد. زمین یا ملک مورد نظر شما هم روی یک مکان خاص وجود دارد که این مکان یک مختصات مشخص دارد که از روش نقشه یوتی ام UTM بدست می آید.

کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه برداری و ثبتی

نقشه‌ برداری یکی از مراحل مقدماتی در ساخت ‌و ساز است که اگر دقیق نباشد مشکلاتی را به وجود می ‌آورد، که برای رفع آن باید از کارشناس دادگستری نقشه ‌برداری کمک گرفت؛ چراکه نقشه ‌ای مطابق با قوانین ترسیم و در اختیار مهندسان قرار می ‌دهد.

نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری، علم اندازه گیری دقیق است. اندازه گیری ها توسط نقشه بردار (اپراتور یا شخص عامل) انجام می گیرد. در حال حاضر، با پیشرفت کردن آبادی ها، اهمیت نقشه برداری ثبتی افزایش پیدا می کند. هر نقشه ثبتی، از چند پلاک ثبتی تشکیل شده است.