امکان سنجی چیست؟
مطالعه، تحلیل و ارزیابی اطلاعات پروژه که منجر به بررسی امکان انجام کار می شود و عملی شدن یک پیشنهاد را بررسی می کند امکان سنجی نامیده می شود.
گزارش امکان سنجی یا طرح توجیهی
در یک گزارش امکان سنجی تمام اطلاعاتی که سرمایه گذار می بایست بداند آورده می شود تا در زمان اجرای پروژه با مشکلات پیش بینی نشده مواجه نشود مانند اطلاعات کلی پروژه، توجیه اقتصادی، توجیه فنی و تحلیل ریسک پروژه.
از طرفی برای أخذ تراکم بیشتر و اجازه ی ساخت طبقه اضافی نیز می توان از طرح توجیهی و امکان سنجی که توسط کارشناس مجرب تهیه می شود استفاده کرد.
1_ امکان سنجی حقوقی
با توجه به اطلاعات پروژه و تحلیل شرایط قانونی حاکم بر مکان پروژه به بررسی امکان انجام پروژه با توجه به الزامات قانونی می پردازد.
2_ امکان سنجی عملیاتی
در این قسمت پتانسیل اجرای پروژه و امکان عملی شدن طرح موجود بررسی می شود.
3_ امکان سنجی اقتصادی
در این قسمت با توجه به اطلاعات پروژه به بررسی سود آور بودن پروژه پرداخته می شود.
4_ امکان سنجی فنی
با توجه به امکانات فنی موجود و منابع فنی مورد نیاز برای انجام پروژه امکان انجام پروژه بررسی می گردد.
5_ امکان سنجی زمانی
با مطالعه امکانات مالی، فنی و حقوقی پروژه به امکان انجام پروژه در زمان تعیین شده پرداخته می شود.
6_ امکان سنجی اجتماعی
به بررسی خطرات احتمالی برای افراد و اجتماع می پردازد.
گزارش امکان سنجی یا طرح توجیهی
در همه ی شهرها مجوز تعداد طبقاتی که در هر ساختمان توسط سازنده می تواند ساخته شود (مجوز تراکم ساخت) توسط شهرداری ها بررسی و صادر می گردد. تعداد طبقات مجاز بر اساس پیشنهاد طرح تفصیلی منطقه ای است که ملک در آن واقع شده و از آنجایی که یک طرح کلان مانند طرح تفصیلی توانایی بررسی تمام جزئیات را ندارد شهرداری اجازه دارد با توجه به بررسی شرایط پروژه ساختمانی مانند همجواری با ساختمان های بلند مرتبه و سایه اندازی ساختمان های همجوار اجازه ساخت طبقات بیشتر را بدهد. از اینرو سازنده و یا مالک ساختمان می تواند درخواست طبقات بیشتر از طبقات مجاز در طرح تفصیلی را بدهد و در این مرحله متقاضی طبقه اضافی و اضافه بنا می بایست با کمک کارشناس و متخصص مربوطه طرح امکان سنجی افزایش طبقات را (طرح توجیهی افزایش تراکم ساختمان) تهیه کرده و به شهرداری منطقه مربوطه ارائه دهد.
فرایند درخواست اضافه بنا (افزایش تراکم ساختمان) چگونه است؟
درخواست افزایش طبقات با درخواست اولیه مالک و یا وکیل ایشان مطرح میشود سپس بررسی اولیه توسط کارشناس شهرداری صورت می گیرد و بعد از موافقت اولیه شهرداری منطقه نیاز به تهیه گزارش امکان سنجی و طرح توجیهی افزایش تعداد طبقات (افزایش تراکم) می باشد. بعد از ارائه طرح شهرداری زمانی برای دفاع از طرح در کمیسیون ماده ۵ به مالک توسط شهرداری مشخص می گردد و پس از قبول دفاع از طرح جواز صادر میشود.
کمیسیون ماده ۵ شهرداری چیست؟
کمیسیون ماده ۵ شهرداری تنها مرجع رسیدگی به درخواست ها و طرح های توجیهی و امکان سنجی ارائه شده توسط مالک و یا وکیل ایشان است. از آنجایی که طرح تفصیلی یک طرح کلان است قادر به بررسی تمام جزئیات نیست. کمیسیون ماده ۵ شهرداری برای بررسی طرح تفصیلی شهرها توسط قانون در نظر گرفته شده است.
نفرات و اعضای تشکیل دهنده کمیسیون ماده ۵ شهرداری چه کسانی هستند؟
- نماینده وزارت راه و شهرسازی
- نماینده وزارت جهاد کشاورزی
- نماینده میراث فرهنگی
- نماینده سازمان نظام مهندسی کشور
- نماینده شورای اسلامی شهر مربوطه
- شهردار
- استاندار و یا معاون عمرانی ایشان
مدارک مورد نیاز برای طرح امکان سنجی یا طرح توجیهی افزایش تعداد طبقات چیست؟
- درخواست اولیه به شهرداری
- کد نوسازی آدرس دقیق ملک
- سند ملک مورد بحث
- دستور نقشه
- مدارک شناسایی مالک
- نقشه های اولیه ساختمان
هزینه و حق الزحمه تهیه طرح توجیهی و امکان سنجی برای افزایش تعداد طبقات و افزایش تراکم ساختمان چقدر است؟
هزینه تهیه طرح توجیهی امکان سنجی به موارد زیر بستگی دارد”
- مساحت زمین
- منطقه شهرداری
- تعداد طبقات درخواست شده در طرح
- کاربری زمین
خدمات برتر آریا نقشه
نقشه برداری
نقشه برداری از مراحل اولیه ساخت و ساز است که شناخت کاملی از زمین در اختیار مهندسان قرار می دهد. انواع نقشه برداری عبارت است از نقشه برداری ژئودزی، فتوگرامتری، هیدروگرافی، توپوگرافی، سنجش از راه دور و ....
نقشه برداری UTM
نقشه یو تی ام یا مختصات UTM موقعیت دقیق هر نقطه را روی کره زمین نشان می دهد. زمین یا ملک مورد نظر شما هم روی یک مکان خاص وجود دارد که این مکان یک مختصات مشخص دارد که از روش نقشه یوتی ام UTM بدست می آید.
کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه برداری و ثبتی
نقشه برداری یکی از مراحل مقدماتی در ساخت و ساز است که اگر دقیق نباشد مشکلاتی را به وجود می آورد، که برای رفع آن باید از کارشناس دادگستری نقشه برداری کمک گرفت؛ چراکه نقشه ای مطابق با قوانین ترسیم و در اختیار مهندسان قرار می دهد.
نقشه برداری ثبتی
نقشه برداری، علم اندازه گیری دقیق است. اندازه گیری ها توسط نقشه بردار (اپراتور یا شخص عامل) انجام می گیرد. در حال حاضر، با پیشرفت کردن آبادی ها، اهمیت نقشه برداری ثبتی افزایش پیدا می کند. هر نقشه ثبتی، از چند پلاک ثبتی تشکیل شده است.