نقشه برداری؛ علمی است که عوارض منطقهای را اندازه گیری کرده و با مقیاسی کوچک بر روی صفحه افقی ترسیم میکند و باعث می شود که مهندسان دسترسی راحتی به تمامی قسمت های مورد نظر داشته باشند. نقشه برداری در زمینه های مختلفی مانند نقشه برداری زمینی، نقشه برداری هیدروگرافی، نقشه برداری زیر زمینی، نقشه برداری نظامی، نقشه برداری شهری و نقشه برداری ثبتی فعالیت می کند که هر کدام کاربرد متفاوتی دارند، اما ما در این مقاله تنها به معرفی تقشه برداری شهری می پردازیم زیرا کاربرد زیادی دارد و برای تهیه و اجرای طرح های جامع و تفصیلی و هادی شهرها و روستاها به کار می رود.
امروزه نقشه برداری شهری نقش عمده و مهمی را در روند توسعه و عمران شهری ایفا می کند، زیرا باعث می شود که کارشناسان شناخت بیشتری نسبت موقعیت جغرافیایی آن منطقه به دست آورند و هنگام ساختوساز عمرانی آن را نیز در نظر بگیرند تا برنامه ریزی شهر سازی دچار مشکل نشود. در واقع می توان گفت برای انجام تمامی طرح های شهر سازی تعدادی از کارشناسان موظفند تا منطقه شهری مورد نظر را از نظر آمار و ارقام بررسی کنند و پس ارزیابی نقشه های تهیه شده متوجه شوند که احداث یک طرح شهر سازی و انجام پروژه آن در منطقه مورد نظر مناسب است.
روش های گوناگونی برای نقشه برداری شهری وجود دارد اما امروزه به دلیل پیشرفت تکنولوزی و ساخت دستگاه های مختلف، اغلب از دوربین برای نقشه برداری شهری استفاده می شود زیرا در کوتاه ترین زمان و با دقت بسیار بالا منطقه مورد نظر را بررسی کرده و نقشه را در اختیار کارشناسان قرار می دهد.
با نقشه برداری شهری می توان نیاز های یک شهر که شامل آبنیه و ساختمان ها، کوچه و خیابان ها، مراکز تجاری و تفریحی، اداره جات و موسسات، مراکز خدماتی و امکانات رفاهی است را تشخیص داد و آن ها را در مناطق مناسبی قرار داد تا در دسترس همگان باشد و به محیطزیست هم آسیبی وارد نشود.
حال که اهمیت نقشه برداری شهری را دانستید و متوجه شدید که چه نقش مهمی را در رفاه شهرنشینان ایفا می کند، بهتر است بیشتر با آن آشنا شوید و برای زیباسازی شهر خود استفاده کنید.
نقشه UTM یو تی ام یا مختصات UTM موقعیت دقیق هر نقطه را روی کره زمین نشان می دهد. زمین یا ملک مورد نظر شما هم روی یک مکان خاص وجود دارد که این مکان یک مختصات مشخص دارد و این مختصات، از روش نقشه یوتی ام UTM بدست می آید.
نقشه برداری، علم اندازه گیری دقیق است. اندازه گیری ها توسط نقشه بردار (اپراتور یا شخص عامل) انجام می گیرد. در حال حاضر، با پیشرفت کردن آبادی ها، اهمیت نقشه برداری ثبتی افزایش پیدا می کند. هر نقشه ثبتی، از چند پلاک ثبتی تشکیل شده است.
نقشه برداری یکی از مراحل مقدماتی در ساخت و ساز است که اگر دقیق نباشد مشکلاتی را به وجود می آورد، که برای رفع آن باید از کارشناس دادگستری نقشه برداری کمک گرفت؛ چراکه نقشه ای مطابق با قوانین ترسیم می کند و در اختیار مهندسان قرار می دهد.
از چندین مسیر و در اسرع وقت آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم.