نقشه برداری تونل

یکی از کاربردی ‌ترین سازه‌ های مهندسی که در کوه ‌ها، زیرزمین و زیر آب ساخته می ‌شوند، تونل ‌ها هستند که شرایط را برای حمل و نقل، هدایت آب و انتقال خطوط خدمات شهری فراهم می‌ کند. اما حفاری زیر زمین و ایجاد تونل کار چندان راحتی نیست؛ زیرا انسان دسترسی کاملی به آن ندارد و نمی ‌تواند روند کار را پیش‌بینی کند، به همین دلیل از نقشه‌ برداری تونل استفاده می ‌شود. نقشه ‌برداری تونل یکی از شاخه‌ های نقشه ‌برداری زیرزمینی است چرا که در فضایی بسته و کم نور صورت می‌ گیرد که باعث می ‌شود از دستگاه ‌ها و ابزارآلاتی خاص استفاده شود تا کار به طور دقیق پیش رود.

مراحل انجام نقشه ‌برداری تونل

نقشه‌ برداری تونل شباهت زیادی با نقشه‌برداری معادن دارد، اما دارای دستورالعمل ‌های خاصی است که توسط برنامه ‌ریزان تهیه و اجرا می ‌شود . ما در این قسمت از مقاله مراحل انجام نقشه‌ برداری تونل و مهم ‌ترین بخش آن را بیان می‌ کنیم تا شما آگاهی کاملی در این زمینه به دست آورید.

در نقشه ‌برداری تونل ابتدا باید یک نقشه‌ برداری اولیه و مقدماتی بر روی سطح منطقه انجام داد، سپس باید مرحله ساخت‌ و ساز و حفاری را آغاز کرد، این مرحله یکی از اصلی ‌ترین و پایه‌ای ‌ترین مراحل نفشه ‌برداری تونل است؛ زیرا اگر به طور مداوم چک نشود و انحرافی ایجاد شود، خسارات مالی جبران ‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت؛ پس از پیاده‌ سازی خط آکس مسیر در روی زمین و سپس انتقال آن به داخل تونل، نوبت ترازیابی و قرارگیری امکانات است تا قابل استفاده باشد.

تجهیزات مورد نیاز نقشه ‌برداری تونل

در نقشه ‌برداری تونل از ابزارآلات و تجهیزات خاصی استفاده می ‌شود، زیرا باید حجم کمی داشته و سبک باشند، همچنین باید از دقت بسیار بالایی برخوردار باشند تا تمامی قسمت‌ ها را به درستی اندازه ‌گیری کنند؛ از جمله وسایل ضروری در نقشه ‌برداری تونل که بسیار هم اهمیت دارند ، می ‌توان به شاقول ساده، شاقول اپنیکی وایرزی، قرمای معمولی، EDM، زاویه‌یاب یا تئودولیت، دوربین ‌های ترازیاب و شاخص زیر زمین اشاره کرد.

کلام آخر

حال که از میزان اهمیت و حساسیت نقشه ‌برداری تونل آگاه شدید و دانستید که با چه نوع تجهیزاتی مراحل انجام آن را پیش می ‌برند، باید این را نیز بدانید که برای انجام آن باید از یک متخصص کمک گرفت تا هزینه مضاغفی ایجاد نشود و نتیجه دلخواه حاصل شود.

خدمات برتر آریا نقشه

نقشه برداری UTM

نقشه UTM یو تی ام یا مختصات UTM موقعیت دقیق هر نقطه را روی کره زمین نشان می دهد. زمین یا ملک مورد نظر شما هم روی یک مکان خاص وجود دارد که این مکان یک مختصات مشخص دارد و این مختصات، از روش نقشه یوتی ام UTM بدست می آید.

نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری، علم اندازه گیری دقیق است. اندازه گیری ها توسط نقشه بردار (اپراتور یا شخص عامل) انجام می گیرد. در حال حاضر، با پیشرفت کردن آبادی ها، اهمیت نقشه برداری ثبتی افزایش پیدا می کند. هر نقشه ثبتی، از چند پلاک ثبتی تشکیل شده است.

کارشناس دادگستری نقشه برداری

نقشه‌ برداری یکی از مراحل مقدماتی در ساخت ‌و ساز است که اگر دقیق نباشد مشکلاتی را به وجود می ‌آورد، که برای رفع آن باید از کارشناس دادگستری نقشه ‌برداری کمک گرفت؛ چراکه نقشه ‌ای مطابق با قوانین ترسیم می‌ کند و در اختیار مهندسان قرار می ‌دهد.

این یک شعار نیست، آرمان ما ساختاری که می‌توانید روی آن حساب کنید

از چندین مسیر و در اسرع وقت آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم.