تفکیک اراضی

تفکیک اراضی چیست؟

برای تفکیک اراضی، باید درخواست تفکیک زمین ارائه و تکمیل شود. ارائه مدارک مالکیت و فتوکپی وکالت نامه یا فتوکپی شناسنامه  ذینفع (مالکین یا مالک) الزامی است. فیش پرداختی عوارض نوسازی در صورت موجود بودن، باید ارائه شود. تهیه پوشه فنردار روغنی و ارائه  درخواست به شهردار برای اخذ دستور، از مراحلی است که باید گذرانده شود. همچنین لازم است شماره و تاریخ در دبیرخانه ثبت گردد و زمانی برای بازدید کارشناس دفتر فنی تعیین شود.

قانون تفکیک اراضی زیر ۵۰۰ متر مربع

به اراضی که مساحت آن ها ۵۰۰ متر مربع یا کمتر باشد، قدرالسهم، هزینه ی افراز و تفکیک شهرداری تعلق نمی گیرد. به زمینی با سند شش دانگ و متراژی بالاتر از ۵۰۰ متر مربع که به قطعاتی تقسیم شده باشد، قدرالسهم شهرداری تعلق می گیرد.

دلیل تعلق گرفتن قدرالسهم به این نوع زمین، این است که از نظر قانونی و ثبتی ملک تفکیک یا افراز نشده است. این موضوع موجب ایجاد مشکلاتی برای خریداران اراضی شهری که سندی عادی دارند می گردد. این مشکلات به دلیل بی توجهی افراد به مشکلات ثبتی، اداری و حقوقی سندهای عادی و اقدام به خرید و فروش زمین است.

حد نصاب تفکیک اراضی

قوانین تفکیک اراضی شهری شامل حداقل متراژ تفکیک زمین و حد نصاب تفکیکی است و در طرح تفصیلی هر شهر، این موردها مشخص هستند. پس از تفکیک اراضی و افراز، زمین را به قطعاتی کوچکتر تقسیم می کنند و بر مبنای ضوابط طرح تفصیلی، حداقل متراژ تفکیک زمین مشخص می گردد.

روش تفکیک زمین در شهرها چگونه است؟

پاسخ این پرسش، به این بستگی دارد که افراز یا تفکیک در دادگاه درخواست شود یا در اداره  ثبت و اسناد املاک محل وقوع ملک. درباره موضوع اداری تفکیک، اگر طرفین تعهدی جهت تفکیک ملک انجام نداده باشند، انجام تفکیک بر عهده اداره ثبت اسناد و املاک محل است.

 اراضی کشاورزی

تقسیم، تفکیک، افراز و اقدامات حقوقی مثل صدور سند که باعث کوچکتر شدن اراضی کشاورزی از حد نصاب اقتصادی و فنی شود، ممنوع می باشد. اقدامات عملی از قبیل قطعه بندی، دیوارکشی و فنس کشی نیز، به کوچک شدن زمین های کشاورزی منجر می شود و ممنوع است.

قانون گذار علاوه بر در لحاظ امکان اعاده  کاربری کشاورزی و اعاده وضعیت زمین، رعایت نکردن این قوانین را جرم انگاری نموده است. اگر فردی برای زمین زراعی که نباید تفکیک و تقسیم شود اقدام به تفکیک کند و سند بگیرد، آن سند قابل ابطال است.

 اراضی تجاری

ابعاد قطعات تفکیکی باید مناسب استفاده از اراضی پیشنهادی طرح جامع باشد. حداقل مساحتی که قطعات تفکیکی زمین ها با کاربری تجاری دارند را بر اساس قوانین طرح تفصیلی، ۳۰۰ متر مربع تعیین کرده اند. همچنین، حداقل نصاب جهت تفکیک واحدهای تجاری، ۱۷/۵ متر مربع می باشد. دهانه  مغازه حداقل عرضی که باید داشته باشد، ۳ متر مربع است و عمق آن باید حداقل ۵/۷ متر مربع باشد. همچنین حداقل عرض قطعه ی تفکیکی در اراضی تجاری کلان ۱۶ متر و در اراضی تجاری خرد، ۱۲ متر است.

اهداف نقشه‌برداری تفکیک اراضی و املاک

هدف اصلی:

تفکیک اراضی شهری و بیشترین بهره‌وری از زمین و فضا و رعایت دسترسی بین قطعه‌های شهری بصورتی که محیط شهری مطلوب را بوجود آورد.

هدف‌های فرعی:

۱- پیروی شکل تفکیک زمین‌های شهری از شکل مطلوب طبیعی زمیت تا حداقل دخل و تصرف در شکل زمین از جهت خاک برداری و خاک ریزی

۲- پیروی از ویژگیهای بافت کالبدی و فرم شهری در مقیاس بلوک شهری، محله و ناحیه‌ی شهری

۳- تامین دسترسی درست و ایمن به قطعه‌های زمین بر حسب نوع کاربری و فعالیت و حفظ ایمنی شهروندان و سلامت محیط

۴- هماهنگی شیوه‌ی تفکیک با تجهیزات و زیر ساخت‌های شهری

مراحل نقشه‌برداری تفکیک اراضی و املاک

انجام مراحل قانونی نقشه‌برداری برداری و تفکیک املاک و اراضی به شرح زیر است:

۱-معرفی مالک یا وکیل پرونده مورد نظر توسط (شهرداری، دهداری، بخش‌داری، بنیاد مسکن) به دفتر نمایندگی سازمان برای تهیه طرح.

معرفی باید کتبی باشد و در کنار آن دستور نقشه شامل:

اول: ضوابط و مقررات (طرح‌های شهری یا روستایی، طرح جامع، مصوبه سورای برنامه ریزی و توسعه‌ استان و غیره) – دوم: نقشه حدود اربعه زمین – سوم: نوع کاربری، باشد.

۲- محاسبه حق‌الزحمه مهندس توسط دفتر نمایندگی و اعلام به صاحب ملک

۳- واریز حق‌الزحمه مهندس به حساب سازمان توسط صاحب ملک

۴- ارجاع پرونده بر پایه نوبت به مهندس دارای صلاحیت معرفی شده از سازمان توسط مسئول دفتر نمایندگی پس از استعلام از سازمان

۵- ثبت کار ارجاع شده در ظرفیت مهندس و معرفی مهندس برای تهیه طرح به کارفرما

۶- تحویل کار به نمایندگی توسط مهندس شهرساز

۷- ارائه گزارش انجام کار ارسال آن به شهرداری به وسیله دفتر نمایندگی

۸- پرداخت حق‌الزحمه  مهندس شهرساز (معادل ۷۵ درصد و پس از کسر سهم سازمان) پس از ارائه طرح به شهرداری و ۲۵ درصد پس از تاییدیه شهرداری

خدمات برتر آریا نقشه

نقشه برداری UTM

نقشه UTM یو تی ام یا مختصات UTM موقعیت دقیق هر نقطه را روی کره زمین نشان می دهد. زمین یا ملک مورد نظر شما هم روی یک مکان خاص وجود دارد که این مکان یک مختصات مشخص دارد و این مختصات، از روش نقشه یوتی ام UTM بدست می آید.

نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری، علم اندازه گیری دقیق است. اندازه گیری ها توسط نقشه بردار (اپراتور یا شخص عامل) انجام می گیرد. در حال حاضر، با پیشرفت کردن آبادی ها، اهمیت نقشه برداری ثبتی افزایش پیدا می کند. هر نقشه ثبتی، از چند پلاک ثبتی تشکیل شده است.

کارشناس دادگستری نقشه برداری

نقشه‌ برداری یکی از مراحل مقدماتی در ساخت ‌و ساز است که اگر دقیق نباشد مشکلاتی را به وجود می ‌آورد، که برای رفع آن باید از کارشناس دادگستری نقشه ‌برداری کمک گرفت؛ چراکه نقشه ‌ای مطابق با قوانین ترسیم می‌ کند و در اختیار مهندسان قرار می ‌دهد.

این یک شعار نیست، آرمان ما ساختاری که می‌توانید روی آن حساب کنید

از چندین مسیر و در اسرع وقت آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *