تعیین قدمت بنا

نقشه برداری

تعیین قدمت بنا از موضوعات مهم و حائز اهمیت در معاملات ملکی است،  به گونه ای که در قیمت گذاری ساختمان،  هزینه های بازسازی و مواردی از این قبیل نقش بسزایی دارد. همانطور که می دانیم خریداران و فروشندگان همواره بر سر محاسبه قدمت بنا دچار سردرگمی شده و بین آنها اختلاف نظرهایی به وجود می آید. تنها راه پیشگیری از این مشکلات استفاده از روش های دقیق و راهکارهای اساسی در زمینه تعیین سن ساختمان است که در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.

انواع روش های تعیین قدمت بنا:

کارشناسان مسکن و فعالان صنعت ساختمان روش های متنوعی را برای تعیین قدمت بنا در نظر می گیرند که عبارت اند از:

  • سن واقعی ساختمان
  • سن بهره برداری ساختمان
  • سن سندی ساختمان
  • تعیین سن بنا از روی بافت ساختمان
  • تعیین سن بنا توسط کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه برداری و ثبتی

سن بنا از روی بافت ساختمان ( تعیین سن بنا از روی بافت ساختمان)

در این روش از روی مصالح به کار رفته در ساخت بنا، نوع بافت و ساختار آن، سن و قدمت ساختمان مشخص می شود که البته روش قابل اعتماد و دقیقی نیست چراکه نتیجه آن یک عدد حدودی است.

سن سندی ساختمان

هنگامی که پایان کار، صورت مجلس تفکیکی و سند قطعی ملک تهیه شود، سن سندی ساختمان محاسبه خواهد شد. برای اطلاع از این سن می توان به سند ملک و تاریخ تنظیم آن مراجعه کرد که البته این روش هم خیلی دقیق نیست چون ممکن است بین تاریخ پایان کار و تاریخ ثبت سند، وقفه زیادی ایجاد شده باشد.

اهمیت تعیین قدمت بنا و تأثیر آن در قیمت ساختمان

سن ساختمان از مهم ترین معیارهای ارزش گذاری املاک به شمار می آید که به خریداران کمک بسیار زیادی خواهد کرد. طبیعی است که قیمت یک بنای نوساز بیشتر از یک بنای 10 سال ساخت است. معمولاً عمر مفید برای یک ساختمان، 30 سال در نظر گرفته می شود. بنابراین هر چه این عدد کمتر باشد ساختمان قیمت بالاتری خواهد داشت.

بدیهی است ملک هایی که سن بالاتری دارند از قیمت مناسب تری برای خرید برخوردار هستند اما خریدار باید به این نکته توجه داشته باشد که این بناها اغلب به دلیل قدیم ساخت بودن احتیاج به بازسازی و نوسازی دارند و گاهی ممکن است هزینه های تعمیرات و بازسازی آن ها از قیمت خرید یک ملک نوساز هم بالاتر برود.

سن واقعی ساختمان

از نظر اغلب کارشناسان، سن واقعی ساختمان از زمانی محاسبه می شود که عملیات اجرایی و ساخت آن شروع شده است. به عبارت دیگر مبنای تعیین قدمت و سن بنا، تاریخ پی ریزی، فونداسیون و صدور جواز یا پروانه ساختمانی می باشد.

سن بهره برداری ساختمان

سن بهره برداری ساختمان از زمانی محاسبه می شود که عملیات اجرایی به اتمام رسیده و نصب انشعابات بنا آغاز می شود. یعنی مبنای تعیین سن بهره داری ساختمان، تاریخ نصب کنتورهای آب، برق و گاز است که در قسمت مشخصات قبض قابل مشاهده است، همچنین می توان برای اطلاع از این تاریخ ها از ادارات مربوطه استعلام گرفت.

نکته: گاهی ممکن است به دلیل خرابی کنتور ها، نیاز به نصب یک کنتور جدید باشد. در این حالت احتمال اینکه تاریخ نصب کنتور ثانویه درج شود و کارشناس را در تعیین قدمت بهره برداری بنا دچار اشتباه کند، بالا خواهد بود.

5-تعیین قدمت بنا توسط کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه برداری و ثبتی

محاسبه قدمت بنا، با کمک کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه برداری و ثبتی یکی از بهترین روش های تعیین سن ساختمان می باشد که معمولاً در شعب حقوقی دادگاه ها برای بررسی پرونده های حقوقی و شهرسازی ساختمان های قدیمی از آن استفاده می شود و روش دقیق و قابل اعتمادی است. کارشناسان رسمی دادگستری در امور نقشه برداری و ثبتی با دانشی که در این زمینه دارند و بررسی عوامل مختلفی که در ادامه نام می بریم سن دقیق ساختمان را محاسبه می کنند:

  • بررسی پارامترهای اجرایی ساختمان مانند میزان فرسایش، تکنولوژی ساخت، معماری بنا و مصالح به کار رفته در آن
  • بررسی اسناد و مدارک قدیمی
  • بررسی انشعابات آب، برق و گاز
  • تفسیر عکس های هوایی و تصاویر ماهواره ای مانند گوگل ارث (google earth)

اهمیت تعیین قدمت بنا در تسهیلات و وام بانکی

بانک ها برای تعیین میزان وام مسکن، قدمت ساختمان را در نظر می گیرند که بر اساس سن واقعی بنا یا تاریخ صدور پروانه ساختمان مشخص می شود. با توجه به این نکته خریدار برای بهره مند شدن از تسهیلات بانکی می بایست به قدمت و سال ساخت ملک خود واقف باشد. لازم به ذکر است که وام خرید مسکن به ملک های جدید ساخت و وام بازسازی و نوسازی به بناهای بالای 20 سال ساخت تعلق می گیرد.

خدمات برتر آریا نقشه

نقشه برداری UTM

نقشه UTM یو تی ام یا مختصات UTM موقعیت دقیق هر نقطه را روی کره زمین نشان می دهد. زمین یا ملک مورد نظر شما هم روی یک مکان خاص وجود دارد که این مکان یک مختصات مشخص دارد و این مختصات، از روش نقشه یوتی ام UTM بدست می آید.

نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری، علم اندازه گیری دقیق است. اندازه گیری ها توسط نقشه بردار (اپراتور یا شخص عامل) انجام می گیرد. در حال حاضر، با پیشرفت کردن آبادی ها، اهمیت نقشه برداری ثبتی افزایش پیدا می کند. هر نقشه ثبتی، از چند پلاک ثبتی تشکیل شده است.

کارشناس دادگستری نقشه برداری

نقشه‌ برداری یکی از مراحل مقدماتی در ساخت ‌و ساز است که اگر دقیق نباشد مشکلاتی را به وجود می ‌آورد، که برای رفع آن باید از کارشناس دادگستری نقشه ‌برداری کمک گرفت؛ چراکه نقشه ‌ای مطابق با قوانین ترسیم می‌ کند و در اختیار مهندسان قرار می ‌دهد.

این یک شعار نیست، آرمان ما ساختاری که می‌توانید روی آن حساب کنید

از چندین مسیر و در اسرع وقت آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *