تهیه نقشه UTM برای شهرداری

برای داشتن محیط زندگی راحت مسلما نحوه چیدمان سازه‌های شهری بسیار مهم است. که این اصل مهم باید تحت کنترل ارگان‌های زیر ربط که مهمترین آن‌ها شهرداری است باشد. شهرداری موظف است بر امور ساخت و سازها نظارت کند و کنترل کامل داشته باشد و با دریافت مبلغی بعنوان عوارض از مالکین طبق ضوابط شهرداری، مالکین اراضی و املاک سنددار یا قولنامه‌ای یا مشاعی را ملزم به اجرای قوانین شهری و شهرداری کند.

گرفتن دستور العمل نقشه‌برداری شهری از شهرداری:

برای اینکه در شهرها شلوغی و بهم ریختگی در ساخت و ساز ایجاد نشود، اجازه در خصوص نحوه‌ی ساخت ساختمان شامل حجم تراکم سطح اشتغال، میزان اصلاحی، ملاک تراکم، جانمایی، نحوه تامین پارکینک و غیره به وسیله شهرداری‌ها صادر می‌شود.برای گرفتن پروانه ساختمان، رضایت کلیه مالکین الزامی و اگر حتی مالک یک دهم دانگ و حتی کمتر، راضی نباشد، اخذ دستور نقشه و پروانه ممکن نخواهد بود.

اولین قدم برای ساخت ساختمان گرفتن دستور نقشه از شهرداری است.

دستور نقشه در حقیقت نحوه تهیه نقشه را تعیین می‌کند و در بعضی شهرها به آن تهیه دستور نقشه گفته می‌شود

بحث حقوقی دستور نقشه:

از جنبه حقوقی، دستور نقشه بالاترین مستندی است که شهرداری در خصوص روش احداث بنا صادر می‌کند و به خریداران ملک یا کسانی که قصد مشارکت دارند، توصیه می‌شود که حتما قرارداد را منوط به گرفتن دستور نقشه جدید از شهرداری تنظیم کنند.

درخواست استعلام طرح تفصیلی:

1- شماره پرونده: شهرداری در همه بخش‌هایش مثل اداره نوسازی، اداره درآمد و غیره از کد شناسایی یا همان کد ملک و بلوک، ملک را شناسایی می‌کند ولی در قسمت شهرسازی از شماره پرونده، ملک شناسایی می‌شود.

۲- تاریخ صدور دستور نقشه: که از این تاریخ به مدت ۶ ماه این دستور نقشه معتبر است.

۳- کد شناسایی ملک: کد شناسایی ملک یا همان کد ملک و بلوک که می‌شود از طریق پلاک آبی ملک آن را بدست آورد.

۴- پلاک ثبتی ملک: پلاک ثبتی را اداره ثبت صادر می‌کند و شماره پلاک ثبتی بر روی سند نوشته می‌شود.

۵- نوع درخواست: در این قسمت نوع درخواست معلوم می‌شود که شامل انواع پروانه از جمله تخریب و نو سازی، تغییر نقشه، پروانه ساختمان، توسعه بنا، اضافه اشکوب تعمیرات اساسی است.

۶- تاریخ درخواست: تاریخی که شما تقاضای دستور نقشه کرده‌اید.

۷- نام متقاضی: نام در خواست کننده دستور نقشه است که می‌تواند از مالکین ملک یا کسی که وکالت از مالک دارد.

۸- ابعاد سند: ابعادی که داخل سند گفته شده است. در املاکی که دو یا چند آپارتمان هستند، متراژ درج شده در صورت‌مجلس تفکیکی یا کروکی تفکیکی ملاک است.

۹- ابعاد طبق وضع موجود: ابعادی که مامور بازدید بعد از بررسی ثبت می‌کند.

۱۰- ابعاد گذر اصلاحی: ابعادی است که گذر بعد از اصلاحی باید داشته باشد.

۱۱- ابعاد باقی‌مانده پس از اصلاحی: ابعاد ملک پس از رعایت عقب‌نشینی‌های درج شده در دستور نقشه

۱۲- ابعاد دیگر: ابعادی که ملاک تراکم بر اساس آن تایید می‌شود.

۱۳- عرض گذر اصلاحی

انواع نقشه‌برداری برای شهرداری:

نقشه برداری زمین شهری با استفاده از مهندسین متخصص و با تجربه و در زمان کوتاه انجام می‌شود. نقشه‌برداری در امورات شهری، شامل نقشه‌های کاداستر یا ثبتی، نقشه‌های ترافیکی، آکس‌بندی و خدمات در ساختمان‌سازی، ارائه طرح و نقشه برای خیابان‌کشی و معبرها، تفکیک آپارتمان، برداشت و تهیه نقشه‌های عرصه و اعیان، مشخص نمودن مساحت دقیق ملک، تهیه‌ی پلان مسطحاتی و غیره در عرصه نقشه‌برداری امور شهری می‌باشد.

نقشه‌برداری ثبتی هم که کاربردی حقوقی دارد و برای مشخص کردن موقعیت ملک انجام می‌شود. نقشه‌برداری باید توسط مهندسین باتجربه و متخصص و با استفاده از ابزار پیشرفته و دوربین‌های دقیق انجام شود و بهتر از برای سهولت ادامه کار و برای سرعت بخشیدن به رسیدن به اهداف در این مسیر، همه کارها قانونی و با مشاوره کارشناسان شهرداری انجام شود.

انواع روش‌های تهیه‌ی نقشه برای شهرداری بر اساس کاربرد:

نقشه برداری به علم اندازه گیری دقیق و مشخص کردن موقعیت نسبی عوارض روی سطح زمین اطلاق می‌شود.عوارض میتوانند بطور طبیعی و یا مصنوعی باشند؛ این اندازه گیری‌ها به وسیله‌ی نقشه بردار انجام می‌شود.اهدافی که از این اندازه گیری‌ها دنبال می‌شود، برای تهیه نقشه‌های موردی و کاربردی با مقیاس‌های مختلف، یا جهت پیاده کردن عوارض با مختصات مشخص شده‌ی قبلی بر روی سطح زمین بوده که برای اجرای هر گونه پروژه‌ی عمرانی مفید و مورد نیاز است.

در اینجا کمی به نقشه‌برداری شهری و طرح‌های تفصیلی شهرها می‌پردازیم.

برای تهیه و اجرای طرح‌های جامع و تفصیلی و هادی شهرها که امروزه نقش عمده و اساسی در مسیر توسعه و عمران شهری دارند، لازم است کارشناسان و تحقیق‌گران،  محققان مطالعه‌های جغرافیایی، آماری و توصیفی دقیق، منطقه را تواما مورد بررسی و مطالعه قرار دهند تا این که مهندسین مشاور و طراحان شهری بتوانند برای تهیه و اجرای طرح اقدام کنند، برای بدست آوردن این نتیجه،به نقشه و فعالیت‌های نقشه‌برداری نیاز خواهد بود.

کروکی ثبتی:

غلط مصطلحی که امروزه استفاده می‌شود، نقشه ثبتی است که بجای کلمه کروکی ثبتی استفاده می‌شود. در کروکی صرفا باید عوارض نسبت به هم با موقعیت صحیح آورده شود و یا روی آن ابعاد واقعی نوشته شده باشد که به دلیل حجم بسیار کارهای ثبتی در زمان شروع ثبت در ایران و همینطور نبودن ابزارهای دقیق، کروکی‌هایی تولید شد که بجای نقشه از آنها تا به امروز استفاده می‌شود. همین موضوع باعث شده مقداری اختلاف بین واقعیت یک ملک که بر اساس نقشه برداری دقیق بدست می‌آید با نقشه‌های ثبتی قدیمی یا همان کروکی ثبتی وجود داشته باشد.

برای دوری از این اقسام خطاها پس از جانمایی ثبتی بهتر است وضع موجود ملک در سیستم مختصات یو.تی.ام برداشت گردد و در کنار نقشه‌ی ثبتی آورد شود تا بتوان حدود ثبتی را تصحیح کرد.

امروزه کارشناسان رسمی نقشه برداری با سابقه و تجربه، با در اختیار داشتن تیم‌های مجرب و مجهز به تجهیزات روز نقشه‌برداری، آماده‌اند خدمات خود را جهت ارائه هرگونه خدمات نقشه برداری و مشاوره در زمینه تهیه‌ی نقشه از ملک، نقشه برداری قانون ۱۴۷ و ۱۴۸، تعیین مختصات یو.تی.ام، مشخص کردن وپیاده کردن حد و مرز دقیق ملک از روی اسناد دفترچه‌ای قدیمی و سند‌های اربعه، اختلاف‌های ملکی در مرز بین دو قطعه مجاور، نقشه برداری برای رفع ابهام در تجاوز به محدوده زمین مجاور پس از ساخت، جانمایی پلاک ثبتی اسناد قدیمی و جدید، پیاده نمودن محل ستون‌ها و بر و کف املاک و خلاصه کلیه امور نقشه‌برداری هستند.

شرایط و ضوابط و استاندارها در طراحی نقشه‌های ساختمانی شهرداری:

1- در تهیه نقشه شهرداری همه اتاق‌های قابل سکونت باید دارای نور مستقیم کافی و هوای آزاد باشد.

۲- در تهیه‌ی نقشه شهرداری ارتفاع اشکوب اول از کف تا زیر سقف دست کم سه متر باشد.

۳- مطابق ضوابط شهرداری سطح پنجره‌های هر اتاق مسکونی باید دست کم مساوی یک هشتم سطح آن باشد.

۴– قسمت‌های مسکونی ساختمان و زیر‌زمین باید بطور کلی در مقابل رطوبت عایقکاری شده باشد.

۵- حمام و سرویس بهداشتی در داخل ساختمان باید مستقیما از خارج نور و هوا بگیرد.

۶- بنابر ضوابط شهرداری حداقل ابعاد سرویس بهداشتی و حمام و دوش به طریق زیر خواهد بود:

الف: سطح سرویس بهداشتی ۱×۱۲۰ متر و ارتفاع ۲.۳ متر.

ب: سطح حمام ۲× ۱.۵ متر و ارتفاع ۲.۳ متر.

ج: سطح دوش ۱×۱.۲ متر و ارتفاع ۲.۳ متر.

۷- در تهیه نقشه‌ی شهرداری سقف حمام و سرویس بهداشتی باید طوری عایق شده باشد که قابل شستشو باشد.

۸- آشپزخانه باید دارای نور و هوای کافی بوده و کف آن قابل شستشو باشد.

۹- چاه‌های سرویس بهداشتی و حمام و آشپزخانه باید دارای هواکش و چاه  آشپزخانه مستقل از دو چاه دیگر باشد.

۱۰- دودکش باید با مصالح بنایی ساخته شده و دست کم ۷۰ سانتی‌متر از روی بام بالاتر باشد.

۱۱- در تهیه نقشه‌ی شهرداری، پله و راهرو باید روشن و دارای هوای مستقیم باشد.

۱۲- مطابق ضوابط شهرداری عرض پاگرد پله‌های اصلی هر ساختمان باید دست کم یک متر باشد.

ضوابط کلی درباره نقشه‌برداری شهرداری:

نقشه باید دارای چند مشخصه مهم باشد تا بتوان آن را نقشه نامید:

۱- نقشه باید دارای صحت درستی اطلاعات باشد و از لحاظ جانمایی موقعیت عوارض طبیعی و مصنوعی هر عارضه‌ای نسبت به عوارض دیگر در جای خود باشد.

۲- نقشه باید کامل باشد و تصویر همه عوارض موجود روی زمین بر روی نقشه با توجه به اندازه‌ها و مقیاس‌ها و کاربری مورد نظر وجود داشته باشد.

۳- نقشه باید دقیق باشد و با توجه به اندازه‌، ابزارهای دقیق و پیشرفته مورد استفاده قرار داده شده باشد و طول‌ها و زوایا با دقت زیاد اندازه گیری بشود.

کلام آخر:

برای اینکه شهر دارای جلوه زیبا و محیط‌های مسکونی، تجاری، رفاهی و خیابان‌ها و مسیر‌های اصولی برای سهولت دسترسی به همه مکان‌های شهری و عدم وجود اغتشاشات و اختلافات ملکی و مکانی و رعایت حقوق مالکان و عدم تجاوز حدودی و مرزی بین اراضی در حین ساخت و ساز و برای ملکها در موقع تخریب و نوسازی، شهرداری موظف به نظارت و کنترل بر طبق قوانین مصوبه در خصوص ساخت و ساز و نوسازی شهری شده است که متقاضیان و مالکانی که قصد ساخت زمین یا تخریب و نوسازی ملک خود را دارند، باید با مراجعه به شهرداری و اقدام به پرداخت عوارض و گرفتن دستور نقشه از شهرداری و در پی آن نقشه‌برداری از زمین‌ها به توسط مهندسین متخصص نقشه‌بردار بکنند.

متقاضیان برای اطلاع از مراحل کار میتوانند از کارشناسان مجرب شهرداری کمک بگیرند. بعد از اخذ دستور نقشه از شهرداری، تیم مهندسی متخصص با تجربه با دوربین‌های دقیق و پیشرفته اقدام به تهیه نقشه برای شهرداری میکنند.

این نقشه‌برداری باید با رعایت کامل شرایط و ضوابط شهرداری انجام شود.

خدمات برتر آریا نقشه

نقشه برداری

نقشه‌ برداری از مراحل اولیه ساخت و ساز است که شناخت کاملی از زمین در اختیار مهندسان قرار می دهد. انواع نقشه برداری عبارت است از نقشه برداری ژئودزی، فتوگرامتری، هیدروگرافی، توپوگرافی، سنجش از راه دور و ....

نقشه برداری UTM

نقشه یو تی ام یا مختصات UTM موقعیت دقیق هر نقطه را روی کره زمین نشان می دهد. زمین یا ملک مورد نظر شما هم روی یک مکان خاص وجود دارد که این مکان یک مختصات مشخص دارد که از روش نقشه یوتی ام UTM بدست می آید.

کارشناس دادگستری نقشه برداری

نقشه‌ برداری یکی از مراحل مقدماتی در ساخت ‌و ساز است که اگر دقیق نباشد مشکلاتی را به وجود می ‌آورد، که برای رفع آن باید از کارشناس دادگستری نقشه ‌برداری کمک گرفت؛ چراکه نقشه ‌ای مطابق با قوانین ترسیم و در اختیار مهندسان قرار می ‌دهد.

نقشه برداری ثبتی

نقشه برداری، علم اندازه گیری دقیق است. اندازه گیری ها توسط نقشه بردار (اپراتور یا شخص عامل) انجام می گیرد. در حال حاضر، با پیشرفت کردن آبادی ها، اهمیت نقشه برداری ثبتی افزایش پیدا می کند. هر نقشه ثبتی، از چند پلاک ثبتی تشکیل شده است.

این یک شعار نیست، آرمان ما ساختاری که می‌توانید روی آن حساب کنید

از چندین مسیر و در اسرع وقت آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *