نقشه برداری هوایی
امروزه شیوه های جدیدی برای نقشه برداری به وجود آمده که باعث می شود در مدت زمان کم و با هزینه مناسب، مناطق وسیعی، در مقیاس بزرگ تر و با جزئیات بیشتر نشان داده شوند. یکی از مدرن ترین آن ها نقشه برداری هوایی است که با نصب دوربین بر روی هواپیمای بدون سرنشین می تواند نقشه ها را به صورت دو بعدی و سه بعدی به نمایش بگذارد. این نوع نقشه برداری که شاخه ای از علوم مهندسی است و به جمع آوری، آماده سازی، ذخیره سازی، پردازش، مدیریت، تلفیق، بازیابی و انتقال داده های مکان مرجع می پردازد؛ اغلب برای زمین های بسیار وسیع و مناطقی مانند معادن که دسترسی به آن ها دشوار است؛ استفاده می شود.
مراحل انجام نقشه برداری هوایی
تصویر برداری هوایی با پهباد به دو روش فتوگرامتری و لایدار انجام می شود که باید با توجه به دقت و نوع پروژه انتخاب شوند؛ زیرا لایدار با بازتاب نور لیزر کار می کند که بسیار دقیق تر از دیگر تصاویر است. اما ناگفته نماند که به طور کلی می توان مراحل انجام نقشه برداری هوایی را به دو مرحله تقسیم کرد: مرحله اندازه گیری و مرحله محاسبه؛ یعنی ابتدا به کمک دستگاه هایی مانند توتال استیشن، تئودولیت ها، جیپیاس داده های لازم به دست می آید، سپس در مرحله بعدی نتایج به صورت نقشه، مقطع طولی و عرضی یا جدول و مدل های رقمی زمین ارائه داده می شود.
مزایای استفاده از نقشه برداری هوایی
با ساخت هواپیمای بدون سرنشین و استفاده از آن برای تصویربر داری از زمین، نه تنها افزایش سرعت عملیات، باعث افزایش میزان خطاها نشد بلکه آن ها را کاهش داد. این روش همچنین باعث شده تا تصاویر به صورت خواناتری ارائه شوند؛ زیرا دید جامع تری از مناطق را در اختیار کارشناسان قرار می دهد؛ به گونهای که آن ها می توانند با هزینه بسیار کمی، اطلاعات کافی از مکان هایی با دسترسی محدود به دست آورند و تصمیم نهایی را اجرایی کنند.
کلام آخر:
حال که با خواندن این مقاله دانستید نقشه برداری هوایی یکی از بهترین روش های تصویر برداری از زمین است، بهتر است برای انجام پروژه های وسیع خود از این روش استفاده کنید تا از ویژگی های منحصربهفرد آن بهرهمند شده و بتوانید پروژه خود را به خوبی به اتمام برسانید.
خدمات برتر آریا نقشه
نقشه برداری UTM
نقشه UTM یو تی ام یا مختصات UTM موقعیت دقیق هر نقطه را روی کره زمین نشان می دهد. زمین یا ملک مورد نظر شما هم روی یک مکان خاص وجود دارد که این مکان یک مختصات مشخص دارد و این مختصات، از روش نقشه یوتی ام UTM بدست می آید.
نقشه برداری ثبتی
نقشه برداری، علم اندازه گیری دقیق است. اندازه گیری ها توسط نقشه بردار (اپراتور یا شخص عامل) انجام می گیرد. در حال حاضر، با پیشرفت کردن آبادی ها، اهمیت نقشه برداری ثبتی افزایش پیدا می کند. هر نقشه ثبتی، از چند پلاک ثبتی تشکیل شده است.
کارشناس دادگستری نقشه برداری
نقشه برداری یکی از مراحل مقدماتی در ساخت و ساز است که اگر دقیق نباشد مشکلاتی را به وجود می آورد، که برای رفع آن باید از کارشناس دادگستری نقشه برداری کمک گرفت؛ چراکه نقشه ای مطابق با قوانین ترسیم می کند و در اختیار مهندسان قرار می دهد.
این یک شعار نیست، آرمان ما ساختاری که میتوانید روی آن حساب کنید
از چندین مسیر و در اسرع وقت آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستیم.