تهیه نقشه UTM برای شهرداری ها و ارگان ها

تهیه نقشه UTM

امروزه با مراجعه به ادارات مرتبط با امور ملکی مثل شهرداری ها، با موضوع تهیه نقشه UTM مواجه می شویم. خیلی از مراجعین از این موضوع اطلاعات کافی ندارند و می خواهند بدانند نقشه UTM دقیقاً چیست و چگونه تهیه می شود. در ادامه نکته های مربوط به این نقشه را توضیح می دهیم.

نقشه UTM چیست؟

این نقشه برای تعیین نمودن موقعیت دقیق ملک و مشخصات مورد نیاز آن برای کارهای ثبتی تهیه می شود. تهیه نقشه UTM بر پایه ی مختصات جهانی نقشه برداری یو تی ام انجام می شود. موقعیت مکانی ملک با سیستم مکان یابی GPS تعیین می شود.

نقاط مهمی مثل مرز ملک و همسایگی آن با سایر املاک، محدوده ی اعیان و… با مختصات GPS مشخص می گردد. نقشه ای که حاصل می شود، با داشتن همسایگی ها و مرزها، مساحت وضع موجود و نقاط مهم توسط GPS، مدرکی معتبر برای شناسایی ملک می باشد.

تهیه نقشه UTM برای اخذ دستور نقشه شهرداری

مالکین ملک های زاویه دار با طول های نامتقارن، برای اخذ دستور نقشه شهرداری، ملزم به تهیه نقشه UTM می باشند. به این ترتیب مالکین قبل از صادر شدن جواز ساخت و دستور نقشه، به کارشناسان رسمی نقشه برداری ارجاع داده می شوند.

در سیستم مختصات UTM و با دوربین نقشه برداری، نقشه برداری دقیق از ملک انجام می شود. اینگونه نقشه UTM حاصل از وضع موجود ملک، به مهر نقشه بردار کارشناس رسمی، ممهور می شود و آماده ارائه به شهرداری است.

نقشه ‌برداری برای شهرداری

نحوه ی تهیه نقشه UTM

روش اول تهیه نقشه UTM، استفاده از فایل های 1/2000 سازمان نقشه برداری است که با دوربین توتال اجرا می شود. در این روش، ایتدا ابعاد و مساحت دقیق ملک تعیین می شود. سپس با GPS دستی، مختصات یک نقطه از وسط ملک مشخص شده و مختصات آن در فایل 1/2000 درج می شود. در پایان جانمایی موقعیت حاصل شده و ثبت گوشه های ملک در جدول انجام می شود.

در روش دوم، دستگاه های GPS دو فرکانسه پس از روشن شدن، اطلاعات زمین را ثبت می کنند. سپس به صورت خودکار، نقشه UTM را در نرم افزار اتوکد پیاده می کنند. در این روش از روش های پیشرفته تری نسب به روش اول استفاده می شود.

در سیستم مختصات UTM و با دوربین نقشه برداری، نقشه برداری دقیق از ملک انجام می شود. اینگونه نقشه UTM حاصل از وضع موجود ملک، به مهر نقشه بردار کارشناس رسمی، ممهور می شود و آماده ارائه به شهرداری است.

 

سوالات متداول

روشی که در آن دستگاه های GPS دو فرکانسه نقشه را در نرم افزار اتوکد پیاده می کنند، سریعتر است.

هزینه آن به مشخصات ملک بستگی دارد.

متراژ دقیق و همسایگی های ملک، مساحت دقیق اعیان و عرصه، موقعیت مکانی حدود و شکستگی های مهر، موقعیت مکانی مرکز ملک و اطلاعات درخواستی مالک یا اداره مربوطه.

مساحت، تعداد مرزهای نامنظم، تجهیزات و تجربه ی نقشه بردار در تخمین زمان تهیه نقشه موثر می باشند.

کارشناسان رسمی دادگستری رشته امور ثبتی و رشته نقشه برداری، مهندسان نقشه بردار دارای تاییدیه نظام کاردانی و سازمان نظام مهندسی.

نقشه برداری


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *